2009. november 30., hétfő

Végre egy termékeny hétvége!





Mármint az előző hónapok alig-csomózgatásához képest :))
Mozdulni látszik bennem valami: nem csak a színeken variáltam, de új formák is kibontakoztak a kezeim közül. Nem igazán látom itthon ezt a technikát másnál, így elég nehéz eszmét cserélnem más csomózott ékszer készítőkkel... Nem értek a gyöngyfűzéshez, nem ismerem a dróthajlítás technikáját. Azzal próbálkozom, hogy makramé alapcsomóival és pár gyöngyszemmel hogyan lehet létrehozni valami ékszerszerű formát.
Most ezek a fülikék jöttek össze :)

Jaj, olyan rossz fotókat csináltam!

2009. november 23., hétfő

Mosolyogni tessék! :)


A bárgyú kis Smile csomózott karkötőről is tud mosolyogni, s mosolyt csalni :)
Megrendelésre készült, interneten található mintaleírás alapján. Apró szakmai titkok: 1212 technika, kb. 5 óra munka, de az eredményért megérte, nem?

2009. november 8., vasárnap

Szemezgettem


Csodás kékségeket gyűjtöttem egy csokorba. Ha szeretnél belőlük egyet, irány a meska! :)

2009. november 5., csütörtök

Ezzel kezdődött




Ancsa blogját olvasgatva a színes fonalak okozta kialakulóban lévő függőségéről, eszembe juttatta azt a napot, amikor megkérdeztem magamtól: mi lenne, ha... a csomók közé tennék csilli-villi gyöngyöket, hátha kikerekedne belőle valami ékszerforma? 2008 nyarán kísérletezgettem a fonalak és gyöngyök párosításával, s visszagondolva némelyik darab igencsak megmosolyogtató, de született 1-2 kedvenc is.
Ez a lila-fekete nyaklánc volt a legelső gyöngyös makramé ékszerem. Akkor hihetetlenül boldoggá tett, hogy el tudtam készíteni, és még mindig tetszik. Gyorsan elkelt, hatott az újdonság varázsa.
Azóta sok ékszer készült, és sok gazdára is talált, azonban az elmúlt 2 hónap alatt sem az alkotás, sem az üzlet nem megy gördülékenyen. Az optimizmusom viszont továbbra is töretlen! :)

2009. november 2., hétfő

Őszi hangulatok












Csak egy kis válogatás a hétvégén készült fotókból. :) Amióta megvan a kis telkünk, ha csak tehetjük, kint töltjük az egész napot a szabadban, a természetben. Persze így a csomózás háttérbe szorul, de majd a hosszú, téli estéken belehúzok! ;)