2010. március 26., péntek

Néhány szó a Magyar Postáról :(

A Magyar Posta elkeverte az egyik csomagomat, melyben több ékszerem is utazott (volna) leendő gazdájához, egy roppant kedves, tüneményes, türelmes vásárlómhoz.
Mindig ajánlottan, elsőbbségi küldeményként adom fel a csomagokat, s idáig nem volt különösebb probléma (némi késéstől eltekintve), de most bekövetkezett, amitől mindig rettegtem!
Az történt, hogy a kézbesítő bedobta valaki más postaládájába az ajánlott levelet, a posta nem tudja igazolni, hogy a címzett átvette az ajánlott küldeményt. Elismerik, hogy hibáztak, de mivel nem volt értékbiztosítva a küldemény, max. a postaköltséget térítik meg és mossák kezeiket! :((
Szomorú, és felháborít, hogy hiába ajánlottan küldöm, lazán bedobják a postaládába (mellesleg én is szoktam rendelni a meskáról, s nem egyszer találtam begyűrve én is).
Akkor miért is fizetem ki a posta által megszabott különszolgáltatás díját???

Nektek van valami ötletetek, hogyan lehetne ezeket a kellemetlenségeket elkerülni?
Az utánvétel nagyon drága, az értékbiztosítás megint csak növeli a postaköltséget (+ 335 Ft), amit terheljek a vásárlóra? Vagy építsem be az ékszer árába?
Küldjem tértivevénnyel, hogy kizárólag a címzett kezébe adják (ami + 200 Ft)?

19 megjegyzés:

LARION írta...

Szia, Brigi!
Óóóóhhh, én már kb : 10.000.-Ft-os kárnál tartok, és hiába ajánlott küldeményekről van szó, a posta mossa kezeit....
Én is panaszt emeltem a postán, mert vagy a postásunk hanyagsága útján emelték el a kis csomagjaim, melyet nem tudott belerakni a ládába, vagy a postás nyúlta le.... Ki tudja, de őrülten bosszantó ez a fajta hozzáállás....
Bár az ügyfélszolgálaton bíztattak arra, hogy igenis járjam ki az utam, mert akár a 15-szörösét visszafizeti a posta kártérítésként ( persze csak a feladási díjra alapozva).....Háát még nem kaptam meg a nagy lóvét, a jó kis anyagok, a jó kis indiai szalagok meg ki tudja hol senyvednek, melyeket kifizettem és nem kaptam kézhez.....
Dühös is vagyok....és Te is legyél dühös, mert ez nem korrekt dolog!!!
Én már azóta a Férjem munkahelyi címére küldetem a csomagjaim, melyek sorra meg is érkeztek ezidáig...... Hmmmmmmmmm....

Kricsár Annamária írta...

Ezt akár én is írhattam volna. De szerintem nagyon sokan... Én is csak ajánlottan adok fel bármit, de ezt nyugodtan bedobhatják a postaládába. Kezdek rászokni a tértivevényre, főleg a nagyobb értékű csomagoknál. Most már biztos, hogy végképp eltűnt egy csomagom: március 2-án adtam fel ajánlva és elsőbbségire. Nem és nem akart megérkezni, érdeklődtem a postán 20-án. Tegnap kaptam a levelet, hogy 21-én kézbesítették a címzett postaládájába. Aha, csak éppen oda tuti nem dobtak semmit. Meg teljesen hihető, hogy épp egy nappal a hivatalos érdeklődés után érkezik meg egy elsőbbségi csomag. És közölték, hogy minden rendben van, tehát kártérítésre nem tarthatok igényt. Szóval hajrá Posta!

Fruzsi írta...

Jajj nagyon sajnalom hogy ilyen tortent veled.SZornyu vilagban elunk!!!

orsolya vanessza kiss írta...

Nekem is veszett már el csomagom, és tényleg kifizették a feladási díj 15X-ösét.

de ez sajnos nem minden esetben egyezik meg ugyebár a csomag értékével...

olyan esetem is volt, hogy egy kedves barátom karácsonyra küldött nekem egy képeslapot, és egy medál+ nyakláncot, ami nem volt értékes ugyan, de eszmei értéke volt..

erre a képeslap megjött, a láncot meg kioperálták belőle....

eszterda írta...

Rettentően sajnálom! Azért ez elég durva és látom milyen sokaknál volt már hasonló eset!

soldi írta...

Köszi a válaszokat kedves "sorstársak"! :) Nem fogom annyiban hagyni a dolgot, de mire újra beszerzem az ékszerekhez szükséges gyöngyöket innen-onnan...
Vanessza, én is kaptam már ugyanígy kibontva!!! borítékot. Igazi kincsesbánya lehet a postán dolgozni...ha ezt a nagymamám is felismerte volna...ő postás volt...

Unknown írta...

Szia kedves Soldi!!

Igen,én is jártam már így,vagyis egy lány fülében láttam azt a fülit amit valakinek (egyedi igény szerint és csak EGY-et ) kellett volna megkapnia postán,nagyot néztem,finoman rákérdeztem honnan volt neki és ő az apukájától kapta karira... a további beszélgetés során derül ki hogy postás a papája a mi postánkon (Bp.III.ker Flórián üzl.kp.)EZ az elképesztő!!!
Dolgozott ismerősön postán és ő arra biztat hogy mindenképp patária közepette érheted csak el a célod sajnos!! Minél nagyobbat szól a "panaszod" annál kisebb az esélye hogy újra előfordulhat ez! Illetve hogy semmiképpen ne tüntesd fel a Meska szót,mert ebből már sok "görény" tudja hogy azok csodás csomagok!!
csak tényleg undorító hogy ilyenek vannak!!
Remélem nem történik ez újra a csodás ékszereiddel!!!

Bogi írta...

Sajnálom, hogy megesett ez veled. Nekem már rengeteg dolgom tűnt el a postán. Egyik esetben a feladóm volt bogaras, mert ráírta, hogy tartalma: mobiltelefon. Nem is kellett várni ezek után. A másik esetben egy közel 100 ezer forintos fogtechnikai munkát adtunk fel, amit az orvos nem kapott kézhez. Az érdekes csak az a dologban, hogy míg egy ékszert bárki viselhet, egy fogpótlást csak és kizárólag az az egyén, akinek készült. Kérdem én, akkor minek kell az a postásnak? Természetesen itt is azt mondták, hogy ki lett kézbesítve, mosták kezeiket, a laborom meg bukott 100 ezret, plusz újra el kellett készíteni az adott munkát, így az orvos és a páciens is vártak, és az alapanyagot is újra el kellett használni. Förtelem mi van a postán...
Én részemről azt javaslom, hogy inkább emeld meg egy kicsit az ékszereid árát és kalkuláld bele, hogy tértivevénnyel adod fel. Talán akkor nem esik meg ilyen még egyszer.

michigan-Évi: Azért ez az igazi pofátlanság. Nem is igazán térek magamhoz...

Virág írta...

Sajnálattal olvastam ezt a sok szörnyűséget. Én kb. egy éve küldözgetem a csomagjaimat, ami talán 50-60 csomagot jelent. És eddig egyszer volt egy pár napos késésem, semmi más panasz. Én csak egyszerű ajánlott levélként küldök mindent, ami belefér a 2 kilóba. Lehet hogy csak szerencsém volt eddig? Amiket rendelek, azok is mindig pontosan megjönnek, igaz olyan volt már, hogy a postaládába gyűrve.

soldi írta...

Évi, a történeted tényleg elképesztő! Nagyon durva!!! Na de hogy protézist tüntetnek el???!! Megáll az eszem! Virág, eddig nagyjából én is megúsztam, úgy tűnik, szerencsénk volt...szomorú!

Nagyváradi Csilla írta...

Hát ezeket nem szabad hagyni!!!
Borzasztó!
Én már attól fejre állok, hogy mennyi ideig kell várnom, amíg kiállítják a számlát...
És még véletlenül sem írnám rá, hogy Csili ékszer vagy meska...
Valaki csináljon már egy másik postát, ha lenne vetélytárs talán eszbekapnának... Na majd én, hehe,
csak lesz annyi bevételem a meskán... :)))

HEra írta...

Szia!

Annyit biztosan tudok, hogy a sima ajánlottat, ha nem talál otthon az érkezés napján, akkor másnap bedobhatja. Valamikor volt az ajánlottnak aláírási követelménye, most a módosított postai szabályokkal nincs. A tértivevénnyel szoktam feladni mióta tudom, de az értékbiztosítás így sincs rajta!!!(ez a költség viszont az én zsebemből való)

t®eb♥®etta írta...

Sajnállak nagyon!:(
Én eddig ajánlva adtam fel,de ezentul tértivel fogom.Most már tényleg félek,olyan sok panaszt hallottam a postára.
Bosszantó az egész!:(

Hajnoca írta...

Sajnálom, hogy azok a csodás dolgok így 'elvesztek" és valószínű illetéktelenek kezében landolt.

Vagy megemeled és leírod a Meskán, hogy miért van az áremelés vagy ... nem a postát választod, hanem valamelyik futárszolgálatot. Lehet az is drága, de az azt hiszem háztól házig viszi.

nem kell nekünk igénybe venni a postát, ha ilyen görényke.
Nekem is volt, hogy itthon voltunk és vártuk a levelet és még arra sem vette a fáradtságot, hogy 20! lépcsőt megtegyen hozzánk és átvehessem a Hivatalos APEH papíromat. Írt egy cetlit és bedobta.!!!
Persze délután nekem kellett lemennem a postára érte.
Na ne tudjátok meg másnap mit kapott tőlem a postás.!!!
azt mondta fáj a lába és azért nem hozta fel. Kikerekedett szemekkel néztem és közöltem vele, hogy ezt vállalta, ez a munkája és végezze el rendesen.
A postán bepanaszoltuk (nem az első eset volt és nem csak nekem) és lecserélték a postást.

Nekem is tűnt el kisebb borítékom ami vastag volt és átlátszott.
Persze a postás az ismerősnél lebukott, mert napokon belül érdeklődött az ismerősömnél, hogy nem kell- e neki valami AVONból.
Persze a barátnőm tudta, hogy az az a csomag amit várt.

Én azt mondom: inkább legyen kicsit drágább, de megkapjam.

Evelin írta...

Nekem már sima egyszerű leveleim is tűntek el, meg könyv, amit nekem küldtek, meg ilyenek... szomorú :(

nagyon utálom ezt..és ráadásul nem is olcsó a posta,sőt! Szerintem baromi drága..

Bogi írta...

Édesanyám volt régen postás, és azt mondja, ha ilyen történik, mint Évivel, hogy meglátod máson, neked pedig megvan a feladást igazoló dokumentum, plusz kép, hogy a te egyedi ékszeredről van szó, akkor lehet őket perelni. Kérdés, hogy mennyire éri meg és mennyire lenne sikeres, de én biztos nem hagynám annyiban. :)

Lente Julcsi írta...

:(

soldi írta...

Köszi, hogy ilyen sokan szóltatok hozzá! Gondoltam, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával, de ezek a sztorik a kis naiv lelkemet rendesen felzaklatták!
Azt nagyon sajnálom, hogy Ti is és én is saját kárunkból tanultunk, ezentúl még jobban oda kell figyelni. Majd írok, ha történt valami az ügyben :)

Magdi írta...

Nem tudom a magyar árakat, de ahogy nézem maga a posta sem olcsó...lehet hogy érdemes volna megnézni a futárszolgálatok árlistáját. Megbízhatóak, pontosak, normálisak. Évekig hoztak hozzám csomagot, sosem volt vele gondom.