2011. március 22., kedd

Engem is utolért...

... a koppintás. :( Tudom, nem újdonság, és általában szívesen segítek egy-egy karkötő kapcsán az érdeklődőknek. Sok e-mailt kapok, hogy ennek vagy annak a karkötőnek a mintáját küldjem el, legtöbbször megteszem. Elég kevés "köszi"-t kapok vissza érte...

Konkrétan most egyetlen karkötő zavar a meskán, ami abszolút az én találmányom!

12 megjegyzés:

szallerandi írta...

Szomorú, hogy milyen emberek vannak, manapság, és egyre többen ... erre már nem nagyon tudok mit mondani... bele sem merek gondolni, hogy mit tennék, ha az én termékem egyik koppintása jönne velem szemben! Remélem azért megírtad neki a véleményed, mert én azt hiszem nem tudnám megállni!

Bogi írta...

Azt veszem észre, hogy a Meska egy dologra jó: bosszankodás. A kezdeti örömöket hamar felülmúlja a koppintók miatti szomorkodás. Ilyenkor még az alkotói kedv is kicsit alább hagy. Remélem veled nem így lesz.
Bár, hogy őszinte legyek, a koppintások mindig sokkal gyengébbek az igazinál...
Az még egy dolog, ha valaki a maga kedvtelésére elkészít másoknál látott dolgokat. De hogy engedély nélkül eladásra, az nagyon gusztustalan dolog. Nem akarlak téged fényezni és a másikat lekicsinyleni. Volt benne munkája, csak itt bukik meg az egyedi alkotásokra szabott meska. Kezd eléggé elzülleni a világ és a másolóknak nincs lelkiismerete.
Kívánom, hogy több ilyen ne történjen veled. :)

Ildi-go írta...

Brigi ne vedd a szívedre. A kézművesek vizuális emberek, látnak valahol, valamikor valamit az agyuk elraktározza és amikor egy idő után előpattan az emlék, azt hiszik, hogy ők találták ki.
Majd mutatok neked valamit priviben!
:))
Szuper, hogy megjelent a füzetecskéd gratula!!!!

soldi írta...

Persze, sosem lehet biztos benne az ember, hogy amit készített, az az ő találmánya, mert lehet, hogy ugyanazt valaki már rég kitalálta. A csomózásra ez hatványozottan igaz!
A másik pedig: rengeteg ingyenesen letölthető minta kering a neten, ezeket tényleg mindannyian használjuk, csomózzuk. Ezek nem alkotások, inkább "mérnöki pontossággal" készített klónok. :) A kreativvagyok.hu-n is közöltem pár mintát, ami nem saját, de annyira alap, hogy az eredetét sem lehet feltüntetni. Az ott közölt makramé karkötőkre is igaz ugyanez. Ezeket is árulják a meskán. :)
És nyilván nem mondhatok sajátomnak egy-egy formát, mert ennél a karkötőnél sem alkottam egetrengető újdonságot, inkább az zavar, amit Mirci is írt, hogy egy az egyben lemásolta és úgy kínálja a meskán, mint akibe az égből csapott az ihlet, és ez lett belőle. Ahogy én is fel tudtam tüntetni a csomózott karkötőknél, hogy interneten található minta alapján csomóztam, ő is megtehette volna, hogy megjelöli a forrást. Vagy ír előtte egy mailt, mint ahogy azt a többiek teszik. Ismeri a munkáimat, mert a csomozott honlapomon is regisztrálva van.
Tényleg ez megy a meskán: a bármelyik kézműves technikában újítók nyomában rögtön ott járnak a hiénák. Sajnos sok ugyanilyen blogbejegyzést olvastam már másoknál is.

Ildi, köszi! :)

R24 írta...

Sziasztok!lehet, hogy rossz helyre írok, de nem tudok valamit. mégpedig, hogy betűs karkötőt csomózok, és mindegyik minta olyan széles, én nem akarok csak 7+1 szálasat, nem pedig 12+1 est. a mintákat hogyan tudom lekicsinyíteni vagy hol vannak 7+1es minták? köszi a segítséget

soldi írta...

Kedves Réka!

7+1-es mintáim nincsenek, de egy kockás lapon meg tudod rajzolni azt a szélességet is. Egyszerűen besatírozod azokat a négyzeteket, ahová a mintát szánod. Ha betűket csomóznál ilyen keskeny karkötőre, azért arra számíts, hogy nagyon le kell butítani a betűket, lehet, hogy nem lesz jól olvasható.
Soldi

R24 írta...

köszönöm,már sikerült is, most kezdem el, majd kiderül csúnya lesz e :)

Unknown írta...

Aki engem ismer, az tudja, hogy igazán rendületlen lendülettel alkotok alkalmasint éjt nappallá téve. De nagyon ódzkodom attól, hogy hogy a saját mintagyüjteményemet- mely ide s tova 18 év alatt fejlödött ki - bármely internetes fórumon közzétegyem. így is 2-3 esetröl tudok, amikor valaki az én szellemi produktumomból próbált anyagi hasznot kovácsolni, sikertelenül. Ergo aki eredeti, azt nem lehet igazán utánozni. Aki meg nem restelli, és saját invenció híján mégis koppint, annak úgy kell, bánja a kutya. Próbálja csak utánam csinálni :p

Márti írta...

Egy kis vigasztalás! szeretnék adni neked egy pontot, a "Jó szó" című játékban, mert nagyon kedves vagy nekem! :-)
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html#ixzz1He2ufsQ5

Röfipingvin írta...

kedves Soldi :)
először is gratulálok a Csomózott ékszerek c. kiadványhoz :) :)
másodszor pedig szeretnék adni neked egy díjat, egyrészt, mert a te leírásaid alapján tanultam meg makramézni (utána meg elkapott a hév :D , másrészt, ahogy Eszter is mondja kicsit vigasztalásképp :)
kérlek kattints :)
http://pivingvivin.blogspot.com/2011/04/dijat-kaptam.html

Melinda írta...

Nem magyar oldalon találtam:
http://friendship-bracelets.net/im/gal/n/20603.jpg

O_o

soldi írta...

Hát, igen. Ha valamit felraksz a netre, biztos, hogy a másolatát is meg fogod. Már nem bosszant a dolog. Bár a leírását nem tettem közzé, nem nehéz kitalálni, hogyan is kell megcsomózni. A meskásnál is az bántó, hogy teljesen saját ötleteként kínálja. Köszi a linket! :)